2013-12-02 15:06:11• hírek • Szatmár.ro

Intuíció, útmutató a magánéletben is

Szakmeghatározások szerint az intuíció „egy olyan folyamat megnevezése, melynek során az információszerzés látszólag nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik."

Az intuíció vagyis a megérzés folyamata beépült a mindennapi szóhasználatba, hiszen sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy az eszünkre vagy inkább a megérzéseinkre hallgassunk. Az intuíció az információszerzésnek egy olyan módja, aminek nincs köze az érzékszervekhez, de segítségünkre van abban, hogy kapcsolatba lépjünk saját vágyainkkal, szükségleteinkkel. A megérzésnek minden élethelyzetben, de különösen a párkapcsolatban nagy hasznát vesszük.

Az intuíció - annak ellenére, hogy sokan nem hisznek benne vagy ennek létezése nem mindig tudatosul bennük - mindig működik, egyfajta ösztönös választások képessége, adottság, aminek kiaknázásával sokan nem élnek. A tudatalattinkból folyamatosan érkeznek megérzések, sugallatok, melyek segítségünkre lehetnek mindennapi gondjaink megoldásában és önmagunk jobb megismerésében.

Egy párkapcsolatban pedig még inkább szükségünk van arra, hogy nézeteltérések, problémák esetén ráérezzünk arra, hogy párunknak mire van szüksége illetve egy meghatározó lépés előtt miként döntsünk. Némi gyakorlással és odafigyeléssel intuíciónkat is munkára sarkallhatjuk annak érdekében, hogy életünk segítő vezérfonala legyen. A megérzés olyan spontán, élményszerű felismerés ami bensőnkből fakad és csakis a javunkat szolgálja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: